Події в Україні та світі 2016

29вересняЧетвер
29.09. Папа Римський передав переселенцям з Донбасу 8 млн євро і попросив простежити, щоб допомогу не розікрали.
religions.unian.net
29.09. Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ заявляє про готовність і можливості здійснювати спостереження на Донбасі, проте цьому перешкоджають міни на підконтрольній "ЛНР" території.
interfax.com.ua
29.09. Малайзійський боїнг, що розбився на сході України в липні 2014 року, був збитий ракетою виробленого в Росії комплексу Бук, яка була запущена з території, підконтрольній сепаратистам, повідомила Міжнародна слідча група.
reuters.com
28вересняСереда
28.09. Україна опустилася на 85 місце в рейтингу глобальної конкурентоспроможності.
rbc.ua
28.09. В ОБСЄ наголосили на необхідності підвищення рівня обізнаності населення про процес проведення реформ в країні.
interfax.com.ua
28.09. Верховна Рада може повернутися до розгляду законопроекту про вибори на Донбасі лише після 60 днів повної тиші. У Європі наполягають на якнайшвидшому прийнятті документа.
rbc.ua
28.09. Каталонія, в разі набуття суверенітету, збирається визнати Крим частиною Росії і відмовитися від політики санкцій, - Хосе Енріке Фольк.
izvestia.ru
27вересняВівторок
27.09. Половина громадян України (50%) не підтримують надання Донбасу особливого статусу, підтримують таку ідею 22,7% - опитування Центру Разумкова.
zn.ua
27.09. При Міністерстві закордонних справ Польщі створено Раду історичної дипломатії, яка популяризуватиме історію Польщі серед зарубіжної аудиторії.
radiopolsha.pl
27.09. Лідери Європейського Союзу будуть вивчати в наступному місяці можливість поліпшення напружених відносин з Росією у відповідь на зростаюче роздратування серед деяких держав-членів щодо економічних санкцій, введених відносно Москви через її роль в українській кризі.
reuters.com
26вересняПонеділок
26.09. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман: "Необхідно прийняти закон про місцевий референдум".
interfax.com.ua
26.09. Зовнішній борг України за місяць виріс на 30 млн доларів.
ukranews.com
26.09. МВС України внесе до Верховної Ради пакет законодавчих ініціатив, серед яких буде і імператив презумпції правоти поліцейського, заявляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
interfax.com.ua
26.09. Кандидат в президенти США республіканець Дональд Трамп сказав прем'єр-міністрові Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху, що в разі свого обрання, Сполучені Штати визнають Єрусалим столицею Ізраїлю.
trtworld.com
25вересняНеділя
25.09. ОБСЄ зафіксувалa збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області.
osce.org
25.09. Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг 25-28 вересня відвідає Донецьку та Луганську області, зокрема, ділянки розведення сил і засобів в районі Золотого, Станиці Луганської і Петровського.
unian.net
25.09. Алеппо знову під бомбами після провалу перемир'я, обіцяного Росією і США.
reuters.com
24.09. Віце-президент США Джозеф Байден заявив, що офіційний Київ готовий надати окремим районам Донецької і Луганської областей особливий статус.
zn.ua
24вересняСубота
24.09. Віце-президент США Джозеф Байден заявив, що офіційний Київ готовий надати окремим районам Донецької і Луганської областей особливий статус.
zn.ua
24.09. Аваков вважає, що міграція з Донбасу спричинила зростання злочинності.
pravda.com.ua
24.09. Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що успішна приватизація буде найкращою рекламою для України.
ukrainian.voanews.com
24.09. Кримськотатарська республіка допоможе Криму зміцнити суверенітет України на території півострова, а також збалансувати відносини між етнічним населенням регіону, заявив Рефат Чубаров.
ukrinform.ru