Події в Україні та світі 2019

05листопадаВівторок
05.11. В Управлінні Верховного комісара у справах біженців (УВКБ) вітали нову ініціативу України щодо ідентифікації та легалізації людей, які не мають громадянства або документів, що засвідчують особу. Адже на сьогоднішній день на території України проживають понад 35 тисяч осіб без визначеного громадянства.
news.un.org
05.11. В Україні з'явиться єдина централізована база даних щодо соціальних категорій населення.
www.rbc.ua
05.11. Сполучені Штати офіційно повідомили Організацію Об'єднаних Націй про те, що вони виходять з Паризької угоди про клімат, що робить найбільшу економіку світу єдиною, що відхиляється від угоди.
www.euractiv.com
04листопадаПонеділок
04.11. Кабінет міністрів України затвердив проект державного бюджету 2020 року.
ua.interfax.com.ua
04.11. Іран не піде на переговори зі США, оскільки це не вирішить наявних проблем, заявив духовний лідер країни аятола Алі Хаменеї.
www.dw.com
04.11. Президент Франції Еммануель Макрон спровокував дипломатичний скандал з Болгарією і Україною. [...] Багато хто вважає, що Франція віддає перевагу іммігрантав зі своїх колишніх колоній, а не з Європи.
www.euractiv.com
03листопадаНеділя
03.11. Президент Китаю Сі Цзіньпін заявив, що країна буде сприяти глобалізації фінансових ринків Шанхаю за допомогою Ініціативи «Пояс і дорога», і місто має прагнути оволодіти основними ланками ланцюжків промисловості.
www.reuters.com
03.11. Президент США Дональд Трамп заявив, що хотів би зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі.
www.bbc.com
03.11. Дані Організації Об'єднаних Націй "Україна: шостий рік війни" - загинули понад 3330 мирних громадян, 9 тисяч мирних жителів отримали поранення, понад мільйон людей стали внутрішніми переселенцями, а 3,5 млн потребують допомоги.
www.dw.com
01листопадаП'ятниця
01.11. Глава ООН: «Платформи соціальних мереж і цифрові технології можуть допомогти розширити охоплення .... Нові технології також можуть бути використані для контролю за припиненням вогню в недоступних районах, як це відбувається на території України ».
news.un.org
01.11. Палата Представників Конгресу США проголосувала за схвалення процедури імпічменту.
ukrainian.voanews.com
01.11. Уряд Індії ухвалив рішення про розділення на дві частини штат Джамму та Кашмір. Згідно з рішенням, заселений переважно буддистами регіон Ладакх був відділений від решти штату, де проживають переважно мусульмани.
www.dw.com
31жовтняЧетвер
31.10. Верховна Рада повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення і ввела інструмент громадянської конфіскації необґрунтованих активів чиновників.
interfax.com.ua
31.10. Дебютне головування Хорватії в ЄС буде зосереджено на «Європі, яка розвивається, Європі, яка з'єднується, Європі, яка захищає, і Європі, яка є впливовою».
www.euractiv.com
31.10. Україна висловлює готовність до більш тісної співпраці з НАТО та прагне прискорити підготовку до членства в цій безпековій організації. Таку заяву президент Володимир Зеленський зробив після засідання Комісії Україна – НАТО в Києві.
ukrainian.voanews.com
31.10. Іспанія запропонувала провести саміт ООН зі зміни клімату COP25 в Мадриді після відходу Чилі в якості приймаючої сторони на тлі бурхливих вуличних протестів в південноамериканській країні.
www.reuters.com
30жовтняСереда
30.10. В районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) запроваджений режим "Жовтий", він діє уже з 28 жовтня. Силовики можуть оглядати осіб та їхні речі, проникати в їхнє житло, а також застосовувати у разі крайньої необхідності зброю і спецзасоби.
www.dw.com/uk
30.10. Данське енергетичне агентство видало дозвіл на будівництво "Північного потоку-2". Це прибрало останню перепону на шляху російського газопроводу до Європи в обхід України.
www.bbc.com
30.10. Угорщина наклала вето на спільну заяву послів НАТО щодо України. Угорський міністр додав, що Будапешт подав кілька пропозицій щодо внесення змін до спільної заяви, у яких ішлося про те, що Україна повинна виконувати свої обов'язки щодо меншин відповідно до міжнародного права.
www.ukrinform.ua