Події в Україні та світі 2016

23вересняП'ятниця
23.09. Згідно з результатами парламентських слухань, доцільно розглянути питання зміни статусу Автономної Республіки Крим на Кримськотатарську Автономну Республіку.
interfax.com.ua
23.09. Світовий банк заявляє про необхідність розширення в Україні бази оподаткування, а також реформуваня пенсійної системи.
ukrinform.ua
23.09. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його уряд, швидше за все, не стане ратифікувати угоду про асоціацію між ЄС і Україною.
radiopolsha.pl
23.09. Україна, завдяки гарантіям уряду США, привабила на зовнішньому ринку $ 1 мільярд за найнижчою за свою історію ставкою 1,471 відсотка річних.
ru.reuters.com
22вересняЧетвер
22.09. Ухвалено рамкове рішення Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі про розведення сил і засобів протиборчих сторін. Відведення почнеться в районі Станиці Луганської, а також Золотого і Петровського в Донецькій обл.
apostrophe.ua
22.09. Байден: Україна повинна посилити реформи, інакше санкції з РФ знімуть
Reuters
22.09. Верховна рада ухвалила закон про Нацкомісію з енергетики. Це є однією з умов отримання від ЄС 600 млн євро макрофінансової допомоги.
Європейська правда
22.09. Росія повертається на світову арену - з агресивним настроєм
Die Welt
21вересняСереда
21.09. США готові надати Україні 1 млрд дол. кредитних гарантій, - Байден.21.09. США готові надати Україні 1 млрд дол. кредитних гарантій, - Байден.
glavcom.ua
21.09. Президент Франції на Генасамблеї ООН повідомив, що разом з Анґелою Меркель займаються організацією зустрічі у форматі "нормандської четвірки" з президентами Росії і України.
Deutsche Welle
21.09. Канада не захотіла скасовувати візи українцям. Україна поки не відповідає критеріям, які Канада висуває до країн, що претендують на безвізовий режим.
pravda.com.ua
21.09. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликає народних депутатів "змінити дії закону Савченко".
unian.net
20вересняВівторок
20.09. МЗС закликає ОБСЄ, ООН та інші міжнародні організації здійснювати моніторинг ситуації із забезпеченням прав громадян України на окупованих територіях Криму та Донбасу.
pravda.com.ua
20.09. Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові.
eeas.europa.eu
20.09. Верховна Рада визнала нелегітимною новообрану Державну Думу РФ.
obozrevatel.com
20.09. Цього року Україна конфіскувала у корупціонерів лише 78 тис. грн із запланованих 7,75 млрд грн.
glavcom.ua
19вересняПонеділок
19.09. Політичне суперництво Росії і України буде поширюватися на футбол в наступному році, оскільки вони намагаються перевершити один одного в проведенні двох найбільших подій цього виду спорту.
www.washingtonpost.com
19.09. Європа, борючись з ростом популізму і ксенофобії, очікує більше допомоги від США і Канади з питань біженців, заявив напередодні саміту Організації Об'єднаних Націй у справах біженців Європейський комісар з міграції Дімітріс Аврамопулос.
The Wall Street Journal
19.09. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив про необхідність повного виконання Мінських домовленостей для вирішення конфлікту на Донбасі.
rbc.ua
18вересняНеділя
18.09. Для імплементації українського антикорупційного законодавства ЄС вирішив виділити 16 млн євро для проекту на підтримку реформ в боротьбі проти корупції в Україні, в якому братиме участь Датське агентство з міжнародного розвитку.
news.liga.net
18.09. Росія звинуватила США в бомбардуваннях сирійських позицій армії і попередила, що інцидент ставить "дуже великий знак питання" у майбутньому режимі припинення вогню, узгодженого Вашингтоном і Москвою.
theguardian.com
18.09. Прем'єр-міністр Італії М.Ренці активізував свої атаки проти інших лідерів Європейського Союзу після саміту ЄС в Братиславі. Зокрема, він піддав критиці відсутність зобов'язань по економіці і імміграції в висновках саміту, які сам підписав.
reuters.com