Події в Україні та світі 2016

10жовтняПонеділок
10.10. Президент Порошенко підтвердив, що саміт Україна-ЄС відбудеться 24 листопада
Twitter
10.10. Тука: в Петрівському та Золотому розведення військ відбулось, у Станиці Луганській спостерігається початок процесу відведення сил по той бік лінії розмежування
Facebook
10.10. Президент ПАРЄ офіційно просить повернути Росію в асамблею
Європейська правда
10.10. За словами голови представництва ЄС в Україні Хюга Мінгареллі, ЄС надасть Україні другий транш допомоги після скасування заборони на експорт лісу та вирішення питання допомоги переселенцям
DW
08жовтняСубота
08.10. Влада США в п'ятницю вперше офіційно звинуватила Росію в розв'язуванні кампанії кібератак проти Демократичної партії, яка висунула Хілларі Клінтон в президенти на виборах 8 листопада.
reuters.com
08.10. Німецький уряд відкритий до розгляду економічних санкцій щодо Росії, як спосіб придушити сирійський конфлікт, заявив прес-секретар канцлера Німеччини Ангели Меркель, це відображає зростання розчарування в Європі з приводу поведінки Москви у війні.
The Wall Street Journal
08.10. Норвезький Нобелівський комітет має схильність до передчасного присудження нагород в області миру. Так отримав нагороду Обама менш ніж через рік свого президентства. І тепер нагороджується президент Колумбії Хуан Мануель Сантос, всього через кілька днів після того, як колумбійські виборці відхилили в плебісциті план покласти край 52-річній війні країни з FARC.
economist.com
05жовтняСереда
05.10. МВФ підтвердив прогноз слабкого зростання світової економіки та попередив, що подальша стагнація може пожвавити популістські страхи перед імміграцією та свободою торгівлі.
reuters.com
05.10. Глава японського МЗС Фуміо Кисида заявив, що Токіо на переговорах з Росією домагається визнання приналежності Японії всіх островів південної частини Курил.
ТАСС
05.10. Європейський союз оголосив про гарантії в розмірі 1,2 млрд євро ($ 1,34 млрд) для Афганістану на проекти розвитку і реконструкції. ... Десятки інших країн - у тому числі США, Росія, Китай та Індія - також, як очікується, знову підтвердять свою прихильність допомогти Афганістану, який не в змозі повністю підтримувати себе після чотирьох десятиліть конфлікту, і на тлі відродження талібів.
Deutsche Welle
04жовтняВівторок
04.10. Угода по плутонію не є наріжним каменем роззброєння США-Росія після холодної війни, практичні наслідки від її призупинення будуть обмежені. Але припинення, і його зв'язок з розбіжностями з інших питань, несе потужну символіку.
reuters.com
04.10. Євросоюз і Афганістан підписали угоду про реадмісію афганських мігрантів. Найближчим часом на батьківщину можуть бути відправлені близько 80 тисяч відкинутих претендентів на притулок з Афганістану.
Deutsche Welle
04.10. Вашингтон припиняє двосторонні контакти з Москвою, що стосуються перемир'я в Сирії.
izvestia.ru
02жовтняНеділя
01.10. Голова Європейської ради Дональд Туск: "… не існує ніякої симетрії між Росією і Україною, коли мова йде про процес виконання Мінська, одна зі сторін є агресором, друга є жертвою".
politico.eu
01.10. Українські урядові сили і повстанці сепаратисти кажуть, що вони відвели важку зброю тільки в одному з трьох запланованих місць на лінії фронту на сході України.
www.washingtonpost.com
01.10. Угорський референдум про те, чи приймати квоту мігрантів Євросоюзу - 1294 біженців - випустив темні сили і відкрив нову еру в Європі.
theguardian.com
30вересняП'ятниця
30.09. Єврокомісія ініціювала збільшення квот на імпорт української продукції до країн ЄС. У списку - сільгосппродукція, взуття та електроніка. У відповідь Брюссель очікує проведення реформ.
Deutsche Welle
30.09. На всіх трьох ділянках, де має відбуватися розведення сил, СММ ОБСЄ фіксує порушення мінських домовленостей і рамкової угоди.
news.liga.net
30.09. Європейський Союз направив у Світову організацію торгівлі (СОТ) офіційний лист про намір приєднатися як третя сторона до позовів, поданих Україною у СОТ щодо торговельних і транзитних обмежень з боку Російської Федерації.
eurointegration.com.ua