Події в Україні та світі 2019

28січняПонеділок
28.01. Перший тиждень лютого кожного року вважається Всесвітнім тижнем гармонійних міжконфесійних відносин між усіма релігіями, віросповіданнями та конфесіями - Генеральна Асамблея ООН.
www.un.org
28.01. Ключовим посланням Всесвітнього економічного форуму в Давосі стало те, що економіка сповільнюється і політичні ризики зростають.
www.euractiv.com
28.01. Україна та Королівство Норвегія започатковують одразу кілька важливих енергетичних ініціатив. Норвегія започаткує українсько-норвезьку ініціативу з підвищення енергоефективності будівель громадського призначення, скорочення споживання енергоресурсів.
www.kmu.gov.ua
27січняНеділя
27.01. Кількість жертв антисемітських нападів у 2018 році - найвища за понад 20 років.
www.dw.com
27.01. У Брюсселі 70 тисяч людей вимагають від уряду дій у зв’язку зі змінами клімату.
www.eurointegration.com.ua
27.01. Греція ратифікувала угоду про перейменування Колишньої югославської республіки Македонія.
news.un.org
27.01. Facebook планує об'єднати свої сервіси для обміну повідомленнями в Instagram, WhatsApp та Facebook Messenger.
www.bbc.com
25січняП'ятниця
25.01. В Україні набрав чинності закон "Про протимінну діяльність". Згідно з документом, протимінна діяльність складається з обстеження територій, виявлення, перевезення або знищення вибухонебезпечних предметів, утилізації надлишкових боєприпасів, надання допомоги постраждалим і їх реабілітації та інших заходів.
www.dw.com
25.01. Джордж Сорос використав свою щорічну промову на Всесвітньому економічному форумі в Давосі (Швейцарія), аби заявити про загрозу Китаю і його президента Сі Цзіньпіна.
www.bbc.com
24січняЧетвер
24.01. Люди втратили довіру до пошуковиків і соціальних платформ і почали довіряти своїм колегам і роботодавцям - дослідження Edelman Trust Barometer 2019 року.
mresearcher.com
24.01. Приблизно 1,7 млрд дорослих не мають рахунків в банках. Вони отримують заробітну плату або соціальні виплати готівкою або чеками, які відразу ж переводять у готівку - Міжнародний союз електрозв'язку.
news.un.org
24.01. Євросоюз повинен розглянути питання про створення Європейських космічних сил, заявляє комісар ЄС.
euobserver.com
23січняСереда
23.01. Уряд України прийняв рішення про вихід з трьох угод з економічного співробітництва, укладених в рамках Співдружності Незалежних Держав.
www.radiopolsha.pl
23.01. У доповіді ЮНЕСКО називають насильство і знущання в школі «серйозними глобальними проблемами». У Північній Америці і Європі школярі чинять один на одного психологічний тиск. В інших частинах світу на першому місці - фізичні знущання.
news.un.org
23.01. Организация экономического сотрудничества и развития (OECD): Государственные расходы на социальные сферы, такие как пенсии, здравоохранение и пособия по безработице, были самыми высокими во Франции (31,2 процента ВВП) и Бельгии (28,9 процента) в 2018 году.
euobserver.com
22січняВівторок
22.01. В Європі Google оштрафували на 56 мільйонів доларів за рекламу.
ukrainian.voanews.com
22.01. Папа Франциск запустив додаток, щоб заохотити католиків по всьому світу молитися разом з ним. Програма Click to Pray повідомляє користувачеві, за що молиться понтифік … і запрошує приєднатися до нього.
www.bbc.com
22.01. Всемирный экономический форум начался в Давосе в Швейцарии.
www.radiopolsha.pl
22.01. ФРН і Франція підписали Ахенский договір про поглиблення співпраці.
www.dw.com