Події в Україні та світі 2018

22грудняСубота
22.12. Уряд Японії прийняв нову програму оборони країни і Проміжний план підготовки сил оборони Японії.
XINHUANET.com
22.12. Україна посіла 77 місце з 161 у світовому рейтингу найкращих країн для ведення бізнесу, який опублікувало видання Forbes.
www.bbc.com
22.12. Генеральна Асамблея ООН проголосила рік, який починається 1 січня 2019 року, Міжнародним роком мов корінних народів, щоб привернути увагу до гострої проблеми втрати таких мов.
news.un.org
21грудняП'ятниця
21.12. Представники Молдови, України та Грузії підписали Меморандум щодо створення Тристоронньої міжвідомчої платформи для обміну досвідом інтеграційної політики територій, які перебувають поза контролем держав.
mtot.gov.ua
21.12. В Україні 53% громадян вважають, що не несуть ніякої особистої відповідальності за те, хто є президентом країни, а майже 29% взагалі не цікавиться політикою, - опитування Інституту соціології НАН України.
zn.ua/UKRAINE
20грудняЧетвер
20.12. В Україні близько половини переселенців вважають заробітну плату і державну допомогу ВПЛ головними джерелами своїх доходів - МОМ.
mresearcher.com
20.12. Верховна Рада ухвалила в цілому зміни до законодавства, які зобов'язують Українську православну церкву (Московського патріархату) змінити назву, вказавши приналежність до Російської православної церкви.
www.bbc.com
20.12. Google і Facebook оштрафували на $ 450 тис. через розміщення агітаційних матеріалів.
www.itoday.tech
19грудняСереда
19.12. Карпатська конвенція визнана гідною звання «Подарунок планеті Земля». Конвенція об'єднує зусилля карпатських країн - Угорщини, Румунії, Сербії, Словаччина, Польщі, України та Чехії по збереженню біорізноманіття та раціонального природокористування, створення інфраструктури для розвитку екологічного туризму та освіти.
news.un.org
19.12. Світовий Банк схвалив виділення Україні позикових гарантій на суму у 750 мільйонів доларів під раніше узгоджені реформи (інструмент Policy-Based Guarantees).
ukrainian.voanews.com
19.12. Експерти з міжнародних відносин і громадськість США згодні: Сполучені Штати сьогодні менш шановані іншими країнами, ніж це було в минулому.
www.pewresearch.org
18грудняВівторок
18.12. Україна посідає 65-е місце зі 149 країн у світовому рейтингу дотримання гендерної рівності, складеному Всесвітнім економічним форумом.
www.radiosvoboda.org
18.12. Кабінет міністрів України розділив Державну фіскальну службу (ДФС) на Державну податкову та Державну митну служби.
Deutsche Welle
18.12. 17 грудня Генеральна асамблея ООН схвалила резолюцію щодо проблеми мілітаризації Криму, а також частин Азовського і Чорного морів.
www.bbc.com
17грудняПонеділок
17.12. Європейський Союз надає другий транш фінансової допомоги у розмірі 54 млн євро на підтримку роботи Фонду енергоефективності.
www.kmu.gov.ua
17.12. Спікер Верховної ради підписав законопроект про розмінування на Донбасі.
www.rbc.ua
17.12. Правозахисники Amnesty International закидають українській владі недостатній захист журналістів, активістів і меншин.
Deutsche Welle