Події в Україні та світі 2017

25листопадаСубота
25.11. Міністерство освіти і науки України та Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України планують ввести дистанційне навчання для мешканців окупованих територій.
rbc.ua
25.11. Папа Франциск зробив новий заклик до політики відкритих дверей щодо мігрантів.
wsj.com
25.11. Уряд Японії виділить близько 2 трлн ієн (17,93 млрд. долл. США) на субсидування витрат на освіту і поліпшення догляду за літніми людьми в рамках економічного пакету.
reuters.com
24листопадаП'ятниця
24.11. Виступ Президента України на пленарній сесії П’ятого саміту Східного партнерства: Україна розраховує (насамперед) на так звані «чотири союзи» - Енергетичний союз; Цифровий єдиний ринок; Митний союз та асоціація з Шенгенською зоною.
president.gov.ua
24.11. Китайські ділові кола більш оптимістичні щодо інвестиційних перспектив у ЄС, ніж їх американські та європейські колеги. Дев'яносто відсотків китайських інвесторів заявили, що вони збільшать свої інвестиції в Європу протягом наступних п'яти років.
euobserver.com
24.11. 60 відсотків російськомовних користувачів Twitter є ботами - Центр передового досвіду НАТО з питань стратегічних комунікацій.
ukrainian.voanews.com
23листопадаЧетвер
23.11. За даними МВФ, перше місце за обсягом ВВП займає США (19,4 трлн дол), за ними йде Китай (11,9 трлн), Японія (4,9 трлн) і Німеччина (3,7 трлн). Економіку Франції оцінили в 2,575 трлн доларів, а ВВП Великобританії - в 2,565 трлн.
ru.insider.pro
23.11. Лідери з Вірменії, Азербайджану, Білорусії, Грузії, Молдови та України відправляються до Брюсселя. Перший пункт, який ЄС хоче донести - Східне партнерство не веде до членства в ЄС; другий - воно не має на меті провокувати Росію.
euobserver.com
23.11. Лідери Європейського союзу, які зібралися в Брюсселі на саміт «Східного партнерства», що проводиться раз на два роки, стурбовані тим, що Київ втратив інтерес до реформ.
reuters
22листопадаСереда
22.11. Більшість українців (60%) підтримують введення миротворчого контингенту ООН на територію окупованих територій на сході України, свідчать дані опитування компаній SOCIS, КМІС, "Рейтинг" та Центру Разумкова.
zn.ua
22.11. Посли країн-членів Євросоюзу дійшли згоди з приводу дій з обмеження викидів вуглекислого газу. Під час голосування утрималися лише Польща і Угорщина, Хорватія проголосувала проти.
radiopolsha
21листопадаВівторок
21.11. Президент Китаю Сі Цзіньпін заявив, що неурядові організації (НУО) уздовж Шовкового шляху повинні сприяти зміцненню взаєморозуміння і дружби між народами різних країн, сприяти спільному розвитку і створенню спільноти спільного майбутнього для людства.
news.xinhuanet.com
21.11. 21 листопада четверта річниця початку Революції гідності і 13-та Помаранчевої революції.
zn.ua
20листопадаПонеділок
20.11. Штаб-квартира Европейского агентства лекарственных средств (ЕАЛС) будет перенесена в Амстердам после Brexit, министры по делам ЕС объявили об этом в понедельник (20 ноября). Европейская банковская организация, также находящаяся в настоящее время в Лондоне, переедет в Париж.
EUobserver
20.11. Тема розміщення в Україні поліцейської місії ОБСЄ зараз не обговорюється, заявив генсек організації Томас Гремінгер.
interfax.com.ua
20.11. Українці подали на розгляд Європейського суду з прав людини 6950 скарг, що є 5-тим результатом у світі.
pravda.com.ua